Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş. (TSE GLOBAL), Helal Belgelendirme alanında Helal Akreditasyon Kurumu'ndan (HAK) 2020 yılında akredite edilmiş ilk özel şirkettir. Helal Belgelendirme denetimlerimizi yüksek disiplin ve niteliklere sahip Helal Teknik Tetkikçilerimiz ve İslami İşler Uzmanlarımız eşliğinde HAK tarafından yetkilendirilmiş bir uygunluk değerlendirme ve belgelendirme kuruluşu olarak gururla sunuyoruz.
Helal Gıda Belgelendirme Nedir?
Helal gıda sertifikası, gıdaların ve ürünlerinin ana üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar tüm üretim süreçlerinde İslami kurallara uygun olarak hazırlanmasının belgelendirilmesidir. Bu süreç, yetkili, ehil ve tarafsız bir kurumun üretimi denetlemesi ve SMIIC tarafından oluşturulmuş OIC/SMIIC 1:2019 Helal Gıda için Genel Gereklilikler standardı çerçevesinde doğrulaması ile gerçekleştirilir. Helal gereksinimleriyle birlikte, Kuran-ı Kerim'de belirtilen "Helalen Tayyiben" şartlarına, hijyen, ISO ve HACCP kurallarına uygunluk da zorunludur.
Helal Belgesinin Faydaları Nelerdir?
- · Helal belgesi, üretici ve tüketici arasında güven bağı oluşturur.
- · Bilinçli tüketici taleplerini karşılayarak üreticilere sistem ve ürünlerini geliştirme imkanı tanır.
- · Temiz ve güvenilir ürün uygulamalarını teşvik eder.
- · Üreticilere sektörün yapısını ve piyasa şartlarını gösterir.
- · "Helal Belgeli Ürün" talebinin artmasıyla üreticilerin rekabet gücünü artırır.
- · Müslüman ülkelere ihracat pazarında pay sahibi olmayı sağlar.
- · İhracatta anlaşmazlıkların önüne geçer.
- · Temiz ve güvenilir gıda sunarak müşteri memnuniyetini artırır.
- · Küresel İslam dünyasında ürün ve üretici tanınırlığını sağlar.
- · Helal belgeli ürünler, hijyen ve temizlik açısından tercih edilir.
Helal Gıda Sertifikası Destekleri Nelerdir?
HAK tarafından akredite edilmiş kurum ve kuruluşlardan alınacak belgeler, KOSGEB "İşletme Geliştirme Destek Programı – Belgelendirme Desteği" kapsamında %70 oranında ve 20.000 TL’ye kadar desteklenmektedir. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Ticaret Bakanlığı'nın "Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesine İlişkin Karar" çerçevesinde, HAK tarafından akredite edilen uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca düzenlenen belgeler için yapılan harcamaların bir kısmı 'Pazara Giriş Belgeleri Desteği' kapsamında değerlendirilmektedir. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
İLGİLİ BAŞVURU FORM VE DOKÜMANLARA ‘DOKÜMANLAR’ SEKMEMİZDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.